Blue Cruise Marmaris&griekse Eilanden – 8 Dagen

€ 553,-
8 Dagen Istanbul in Boat Blue Cruise Marmaris&Griekse Eilanden.
Dag 1 Marmaris: U vliegt naar de luchthaven Dalaman en wordt daar opgevangen door onze reisleiding. Zij brengen u naar de jachthaven van de badplaats Marmaris. Hier ligt uw gület waar u kunt inschepen. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u vrije tijd voor een gezellige wandeling door de haven van Marmaris en is er een diner aan boord. Overnachting in de haven van Marmaris.
Dag 2 Bozukkale: Na het ontbijt en een uitgebreide briefing zet uw Blue Cruise koers richting het prachtige Arap Island waar de kok ook uw lunch zal serveren. Na de lunch vaart u verder naar Bozukkale. Bozukkale was vroeger een scheepswerf waar oorlogsschepen uit de Byzantijnse periode heen voeren voor onderhoud. Indien de tijd het toelaat kunt u de oude stad bezoeken, het is een pittige wandeling bergopwaarts, wellicht een goede onderbreking om u zeebenen in te ruilen voor een landbenen.
Dag 3 Bozburun: Na een Turks ontbijt zal de kapitein de boot dirigeren richting Bozburun. Deze plaats staat tegenwoordig bekend om haar scheepswerven die de bekende Turkse Gület bouwt. Vroeger stond dit dorpje bekend om haar productie van marmer. De ligging is uniek want u kijkt hier uit op het Turkse Datca en het Griekse eiland Symi. Overnachting in de omgeving van Bozburun.
Dag 4 Datca: Na het ontbijt maakt u een korte stop in Bencik. Als u vanuit hier een wandeling de heuvel op maakt heeft een prachtig uitzicht op Gokova en de Hisaronu baai. Na deze stop vaart u rustig verder naar het vakantiedorpje Datca. Het dorpje staat bekend om het hoge zuurstofgehalte in de lucht en de lage luchtvochtigheid. Door de altijd aanwezige koele bries, is het er ook in de warme zomermaanden heerlijk vertoeven. Datça is nog niet bekend bij de (Nederlandse) toeristen, waardoor u in dit sfeervol vissersplaatsje kunt genieten van het “echte” Turkije. U vindt er dan ook geen straten vol discotheken. In de zomer kijkt u uw ogen uit in de haven, waar de verschillende jachten aanleggen.
Dag 5 Symi: Vandaag vaart u de Turkse wateren uit richting het Griekse eilandje Symi. De bemanning regelt de formaliteiten voor u in verband met uw visum. Symi is vandaag de dag een van de meest schilderachtige stukjes Griekenland. De stad Symi bevindt zich in het noorden van het eiland en is verdeeld in twee delen: in Ano Symi (hoger gelegen deel dat ook wel het ‘het dorp’ genoemd
wordt) en Gialos (de stad aan de haven). In Gialos is het erg gezellig, er zijn hier heel veel leuke restaurantjes, tavernes, cafés en winkeltjes. In het binnenland van Symi bevinden zich diverse valleien en de rotsachtige hellingen aan de kustlijn zijn vaak erg steil. Het eiland had in de vorige eeuw een bevolking van 30.000, terwijl er vandaag de dag ongeveer 4000 mensen permanent verblijven.
Dag 6 Rhodos: Na een ontspannen ontbijt verlaat u de dromerige en idyllische vissershaven van Symi. U vaart naar het Grieks eiland Rhodos. Rhodos is het grootste eiland van de in de Egeïsche Zee gelegen Dodekanesos-archipel en het op vier na grootste eiland van Griekenland, na Kreta, Evia en Lesbos. Rhodos-stad is een van de mooiste steden van het gehele Middellandse zeegebied. Het is gebouwd op de uiterste noordpunt van het eiland. De stad heeft een nieuw en een middeleeuws gedeelte. Het grote paleis, de haven, het centrum, het aquarium en Mandraki zijn bekende blikvangers van de stad.
Dag 7 Marmaris: Na het ontbijt verlaat u Rhodos en vaart u weer terug naar het Turkse vaste land. In de omgeving van de badplaats Marmaris zult u lunchen en heeft u nog wat tijd om te genieten van de laatste uurtjes zon en zee. De boot meert aan in de haven van Marmaris waar u ook overnacht. Hierdoor heeft u de gelegenheid ook het nachtleven van Marmaris te ontdekken of gezellig te wandelen in de jachthaven of de winkelstraatjes in het centrum van de stad.
Dag 8 Marmaris: Na het laatste ontbijt verlaat u de Gület en wordt u wederom opgevangen en naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar huis.
Om technische redenen of vanwege weersomstandigheden kan het noodzakelijk
zijn om de route of de volgorde van het programma te veranderen. Dit komt de
veiligheid van de gasten ten goede en behoort tot de verantwoordelijkheden van
de kapitein.
Uw hut:
Een gület boot is tussen de 19 tot 26 meter lang en u heeft dus aan boord
beperkt ruimte. Dat is uiteraard ook de charme van een vaarvakantie. De hutten
zijn tussen de 5m2 en 8m2 en hebben een 2 persoonsbed (sommige boten hebben
hutten met 2 losse bedden, echter kunnen wij u dit voor vertrek niet toezeggen)
een raampje, een kleine douche met toilet en een kleine kledingkast. Aan boord
zijn er maximaal 6 hutten. Aan boord wordt u verwend door een kok een
matroos en is er een kapitein die u door de Turkse wateren zal leiden en u de
mooiste plekjes zal laten zien.
Verzorging: Volpension:
ontbijt, lunch en diner volgens een vast dagmenu. Alle beschikbare lokale alcoholische
en lokale alcoholvrije drankjes tegen betaling.
Inclusief:
? retourvlucht
? transfer van luchthaven naar jachthaven en terug
? visspulletjes
? snorkels
? Flippers
? een bibliotheekje met internationale boeken, die de crew graag uitbreid met de boeken die u achterlaat.

Exclusief:
? eventuele optionele excursies
? alle drankjes die u nuttigt, deze worden door de crew aangeboden tegen
redelijke prijzen die u aan het einde van de reis afrekent. Helaas is het niet
toegestaan om zelf drank mee aan boord te nemen. Een pak koekjes, wat nootjes of een zak snoepjes is uiteraard wel toegestaan.

Bestemming
Blue Cruise Marmaris&Griekse Eilanden
Plaats: Blue Cruises Marmaris
Regio: Blue Cruises
Land: Istanbul
Vertrek: 2017-10-07
Lastminute: Nee
Maximaal 2 personen
Accommodatie: Boat
Kindvriendelijk: Nee
Aantal dagen: 8
Aantal Overnachtingen: 7
Luchthaven: AMS

Geef een reactie