Nijlcruise 5*&panorama Bungalows El Gouna 4* – 15 Dagen

€ 528,-
15 Dagen Egypte in Boat Nijlcruise 5*&Panorama Bungalows El Gouna 4*.
Inclusief:

7 nachten in 4* Panorama Bungalows El Gouna o.b.v. All Inclusive.
7 nachten 5* cruise op basis van volpension (M/S New Serenade of gelijkwaardig).
Begeleiding van een Nederlandse of Engelstalige gids.
Alle transfers.
Retourvlucht van/naar Hurghada.

Exclusief:

Entree- en servicegelden voor het onderstaande programma tijdens de Nijlcruise (optioneel, te voldoen bij aankomst) ? 149, – per persoon. Kinderen van 2 t/m 11 jaar betalen ? 100,- p.p.
Abu Simbel excursie (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse) ? 85, – per persoon per bus / ? 160, – per persoon per vliegtuig.
Sound & light show ? 28, – per persoon (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse).
Fooien van ? 30, – per persoon (te voldoen bij aankomst).
Voor reizen naar Egypte heeft u een visum nodig dat u bij aankomst in Egypte kunt aanschaffen bij de reisleiding. De visumkosten en lokale heffingen bedragen ?27,50 p.p. Indien u het visum niet aanschaft bij de reisleiding, dient u wel de lokale heffingen à ?7,50 p.p. te voldoen aan de reisleiding. Belgische paspoorthouders dienen ook nog twee extra pasfoto’s mee te nemen.
Extra informatie:

Om organisatorische redenen kan het voorkomen dat de volgorde of de begindag van de cruise gewijzigd worden. In sommige gevallen moet er bij Esna ingescheept worden, in verband met eventueel onderhoud aan de sluizen. De inhoud van het programma zal ongewijzigd blijven.
Afhankelijk van de aankomsttijd kan de 1e overnachting in Hurghada zijn. In dit geval verblijft u na de cruise 6 nachten in Hurghada.
Onder voorbehoud van eventuele schemawijzigingen van zowel de vlucht als de boten in de loop van het seizoen.
Afhankelijk van uw vertrekdag en het geplande vertrek van uw schip kan het voorkomen dat u een of meerdere dagen voorafgaand aan de cruise in Hurghada verblijft en aan het einde van de Nijlcruise de overige dagen uw verblijf in Hurghada vervolgt. Ook kan het voorkomen dat u na aankomst in Egypte direct naar Luxor doorreist waar u aan boord gaat van uw nijlcruise. Ook kan het voorkomen dat u de eerste week in Hurghada verblijft en dat u de tweede week van uw reis de Nijlcruise maakt waarna u direct zult terug reizen naar Nederland of België. Op deze reisindeling heeft Corendon helaas geen invloed.
Prijzen van de boven genoemde excursies zijn indicatief en op basis van de datum van publicatie. Het kan voorkomen dat de prijzen worden aangepast n.a.v. de actuele economische omstandigheden (zoals bijv. verhoging van de lokale btw). Uw reisleiding zal u informeren over de actuele prijzen.
Houd er rekening mee dat de ruimte in de verzorgde hutten beperkt is en u altijd een lichte ruis zult horen van de generatoren en de motoren. Daarnaast voelt u een lichte trilling bij het varen.
Deze reis is niet geschikt voor mindervaliden.
Badhanddoekenservice beschikbaar op uw Nijlcruiseschip.
De vluchtduur naar de luchthaven van Hurghada bedraagt ca. 4.50 uur.
Transfertijd vanaf de luchthaven Hurghada naar Luxor bedraagt: ca. 4-5 uur.
Het dag-tot-dag programma: (15 dagen / 14 nachten)
Dag 1: In de ochtend gaat u per bus mee naar Luxor. Na aankomst in Luxor, het grootse openluchtmuseum van de wereld, checkt u in aan boord van uw schip. Lunch aan boord. Bezoek gebracht aan de Karnak Tempel en de Luxor Tempel, twee van de belangrijkste en indrukwekkendste tempelcomplexen aan de oost oever van de Nijl. Het schip blijft in Luxor.
Dag 2: Vandaag brengt u een bezoek aan de Karnak & Luxor tempels. De tempel van Luxor ligt midden in de huidige stad. Het is een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid. De tempels van Karnak zijn één groot museum en het grootste religieuze bouwwerk in de wereld.
Dag 3: Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Medinet Habou Tempel in Luxor. Na het bezoek aan de Medinet Habou Tempel heeft u de lunch aan boord en kunt u in de middag genieten van het uitzicht vanaf het schip over de oevers van de Nijl. Het schip vaart door naar Aswan.
Dag 4: Aankomst in de ochtend in Aswan. U bezoekt de Lage Aswandam uit 1902, en de Hoge Aswandam, één van de grootste en indrukwekkendste stuwdammen ter wereld. Vervolgens per kleine boot naar de Philae tempel, schitterend gelegen op een eiland in de Nijl. Lunch. Tocht per Felouka, een traditionele Egyptische zeilboot, over de Nijl, met een bezoek aan Lord Kitschner eiland, waarop zich schitterende prachtige botanische tuinen bevinden.
Dag 5: In de ochtend heeft u uw tijd vrij te besteden. Of u heeft de mogelijkheid om Abu Simbel te bezoeken. U kunt na een heerlijk ontbijt zonnen, lezen of genieten van alle vergezichten terwijl het schip koers zet richting Kom Ombo. In de middag zult u een bezoek brengen aan Kom Ombo en diens tempel. Deze tempel is feeëriek verlicht (afhankelijk van aankomsttijd kan het nog licht zijn) en zal een onvergetelijke indruk bij u achterlaten.
Dag 6: Na een aantal dagen waarop u vele indrukken heeft opgedaan, volgen een paar dagen van rust. Vandaag vertrekt het schip weer richting Esna en heeft u alle tijd om van het leven aan de Nijl te genieten, te zonnen of lekker een boek te lezen.
Dag 7: Vroeg in de ochtend naar de westzijde van de Nijl. U brengt een bezoek aan de vallei der Koningen met vele graven van oude farao?s, de tempel van koningin Hatsepsut, die de enige vrouwelijke farao van betekenis is geweest en de Kolossen van Memnon. Mocht u na deze indrukwekkende dag nog niet genoeg gezien hebben dan heeft u in de avond ook de mogelijkheid om mee te gaan naar Luxor (facultatieve excursie) voor een sound & light show in de Luxor tempel. Bij deze indrukwekkende show wordt de geschiedenis van de oude Egyptenaren op een leuke manier gepresenteerd aan het publiek. In de vorm van een licht show wordt het verhaal verteld van de farao?s en de tempels die zij achterlieten. Een show die u zeker niet wilt missen. De show duurt ongeveer een ander half uur.
Dag 8: Vroeg in de ochtend verlaat u vol indrukken en nieuwe ervaringen het schip en brengt een luxe touringcar u terug naar Hurghada, waar u in de loop van de ochtend aan zult komen (ontbijtpakketjes beschikbaar). In Hurghada kunt u dan genieten in het 4* hotel Panorama Bungalows El Gouna.
Dag 9 t/m 15: De laatste dagen van uw 15-daagse vakantie in Egypte kunt u genieten van zon, zee en strand. U kunt uiteraard ook allerlei uitstapjes maken zoals een boottocht, een snorkel tour of een jeepsafari. Op de laatste dag brengen wij u weer naar de luchthaven van Hurghada voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Bestemming
Nijlcruise 5*&Panorama Bungalows El Gouna 4*
Plaats: Nijlcruise
Regio: Luxor
Land: Egypte
Vertrek: 2018-05-08
Lastminute: Nee
Maximaal 2 personen
Accommodatie: Boat
Kindvriendelijk: Nee
Aantal dagen: 15
Aantal Overnachtingen: 14
Luchthaven: AMS

Geef een reactie